Manuellterapi

Manuellterapeuter er eksperter innen undersøkelse, diagnostikk, utredning og behandling av muskel- og skjelettsystemet. Yrkesgruppen har masterutdanning, offentlig autorisasjon som helsepersonell med lignende fullmakter som legenes på muskelskjelettområdet. Manuellterapeuter kan sykemelde, rekvirere bildediagnostikk(røntgen, MR, CT mv.) og henvise til spesialisthelsetjenesten for videre utredning eller operasjon. Du behøver ikke henvisning for å oppsøke manuellterapeut.

Fysioterapi

Ved Fysioterapisenteret i Bergen er alle offentlig autoriserte fysioterapeuter. Vi bygger på en tanke om at behandling skal være aktiv. Dette betyr at trening og aktivitet er viktige momenter for våre fysioterapeuter. Vårt mål er at du som pasient skal være delaktig i din egen rehabilitering, og bli i stand til å gjøre noe med dine plager selv.

Osteopati

Osteopati har et medisinsk fundament som ivaretar vitenskapen omkring muskel- skjelettsystemet og dets sammenhenger til andre kroppssystemer.
Det tilhørende bindevevsnettverket (fascier), sirkulasjonssystemet (arterier, vener, lymfeårer) og nervestrukturene spiller en sentral rolle.
Osteopati er forebyggende og virker som akutt og rehabiliterende behandling.

Treningsterapi

S-E-T/Red Cord/Slyngetrening.
Våre terapeuter har bred erfaring innen idrett. Våre terapeuter veileder trening i slynger både individuelt og i grupper. Ta kontakt for å høre om våre tilbud på gruppetimer, og hva som kan passe for deg.

Ultralyd undersøkelse

Ultralyd undersøkelse benyttes som ett supplement til klinisk undersøkelse. Ultralyd undersøkelse kan gi et bedre bilde av skader i muskler, sener og ledd. Basert på funn kan man bekrefte eller avkrefte mistanke til diagnose. På denne måten kan riktig behandling tilpasses.

Ultralyd ved skader i muskel og skjelett er den samme undersøkelsesformen som benyttes ved graviditet. Undersøkelsen er ufarlig.

Ultralyd kan benyttes ved injeksjoner for med sikkerhet vite at man treffer de strukturene som er ønskelig å behandle.

Ultralyd undersøkelse skal henvises etter  en klinisk undersøkelse. En ultralyd undersøkelse kan ikke alene avklare en problemstilling.

Ved behov for injeksjons behandling skal dette alltid avklares med lege.

Andre behandlingsformer

Muskulær nålebehandling

Flere av våre terapeuter tilbyr muskulær nålebehandling/IMS.

Trykkbølge behandling

Terapeutisk trykkbølgebehandling er en effektiv metode ved smerter fra kroniske senelidelser. Musearm, tennisalbue, akillessmerter, jumpers knee eller hælproblemmer behandles uten operasjon, kortison eller medisinbruk. Dette er en behandlingsform som kan være aktuell først etter en undersøkelse eller som et alternativ til annen behandling du har prøvd før. Merk: det er ikke trygderefusjon for denne behandlingsformen. Egne priser gjelder.

Treningssal

Treningssal

Trening er viktig for å oppnå et godt og varig resultat etter muskel-og skjelettlidelser. Våre fysioterapeuter tilbyr individuell oppfølging og opptrening i gruppe. Vi benytter oss av basistreningsutstyr og slynger (RedCord og Junglesports). Vi har som mål at pasientene blir smertefrie og opplever et funksjonelt utbytte i trening. De oppmuntres til å trygt øke sitt aktivitetsnivå.

Treningsgrupper

  • Rygg
  • Skulder
  • Yoga
  • Feldenkrais
  • Senior
  • Pre- og Postopertativ Rehabilitering

Vanlige spørsmål

Ja. Vi har samarbeidsavtaler med de aller fleste forsikringsselskaper. Vennligst ta kontakt for nærmere detaljer.

Ja. Vi har flere terapeuter som tar del i behandlernettverket til skadetelefonen. Pasientene dekker sine egenandeler selv, og får så dette refundert i etterkant.

Ja. Vi har lang erfaring både fra bredde- og toppidrett. Uansett bakgrunn er du svært velkommen til instruksjon og oppfølging i trening som tilpasses deg. Vi anbefaler å starte med en konsultasjon hos fysio for å komme riktig i gang. Gå til online booking.

Nei, du trenger ikke henvisning fra lege for å komme til fysioterapeut eller manuellterapeut. Manuellterapeut kan sykemelde, henvise deg videre til røntgen, MR, spesialist, på samme måte som legen gjør.

Ja. Du kan komme til en av våre terapeuter med refusjonsavtale. I perioder er pågangen dessverre så stor at vi ikke har kapasitet til alle, og man får da tilbud om å settes på venteliste. Les mer om refusjonsordning.

Vi har for tiden ingen ventetid hos våre private terapeuter. Gå til online booking.

Ja. Vi kan tilby diagnostisk ultralyd av skulder med AC-ledd, albu, hånd, hofte, kne, ankel og fot.