Fysioterapi

Ved Fysioterapisenteret i Bergen er alle offentlig autoriserte fysioterapeuter. Vi bygger på en tanke om at behandling skal være aktiv. Dette betyr at trening og aktivitet er viktige momenter for våre fysioterapeuter. Vårt mål er at du som pasient skal være delaktig i din egen rehabilitering, og bli i stand til å gjøre noe med dine plager selv.

Manuellterapi

Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelettsystemet. Vi undersøker, vurderer og behandler plager i muskel-/skjelettsystemet for å gjenopprette eller bedre kroppens funksjoner. De kan differensialdiagnostisere, det vil si skille mellom sykdommer i muskel- og skjelett og andre farlige sykdommer med samme symptomer (for eksempel brudd, skader, kreft eller inflammasjon). I undersøkelsen kan manuellterapeuten rekvirere bildediagnostikk (røntgen/MR/CT) og henvise til spesialist. Som del av behandlingen kan manuellterapeuten henvise til fysioterapi. Du trenger ikke henvisning fra lege for å kontake manuellterapeut. Manuellterapeut kan også sykmelde.

Osteopati

Osteopati har et medisinsk fundament som ivaretar vitenskapen omkring muskel- skjelettsystemet og dets sammenhenger til andre kroppssystemer.
Det tilhørende bindevevsnettverket (fascier), sirkulasjonssystemet (arterier, vener, lymfeårer) og nervestrukturene spiller en sentral rolle.
Osteopati er forebyggende og virker som akutt og rehabiliterende behandling.

Treningsterapi

S-E-T/Red Cord/Slyngetrening.
Våre terapeuter har bred erfaring både fra topp- og breddeidrett. Våre terapeuter veileder trening i slynger både individuelt og i grupper. Ta kontakt for å høre om våre tilbud på gruppetimer, og hva som kan passe for deg.

Andre behandlingsformer

Akupunktur/IMS

Akupunktører ved Fysioterapisenteret i Bergen er fysioterapeuter som er videreutdannet innen klassisk kinesisk medisinsk akupunktur (NAFO og NFMA). Flere av våre terapeuter tilbyr også muskulær nålebehandling.

ESWT trykkbølge-
behandling

Terapeutisk trykkbølgebehandling er en effektiv metode ved smerter fra kroniske senelidelser. Musearm, tennisalbue, akillessmerter, jumpers knee eller hælproblemmer behandles uten operasjon, kortison eller medisinbruk. Dette er en behandlingsform som kan være aktuell først etter en undersøkelse eller som et alternativ til annen behandling du har prøvd før. Merk: det er ikke trygderefusjon for denne behandlingsformen. Egne priser gjelder.

Feldenkrais

Feldenkrais er en pedagogisk metode, som retter seg mot bevisstgjøring av kroppen. Feldenkraispedagogen jobber med utvikling av det potensiale som foreligger hos den enkelte. Dette gjøres med enkle og lette bevegelser, enten du fungerer på et meget høyt nivå, eller om du har problemer med dagligdagse aktiviteter, har smerter eller er skadet.

Spesialist i idrettsfysioterapi

Hos oss kan du komme fort til hos Spesialist i Idrettsfysioterapi med lang fartstid innen forskjellige idretter på høyt nasjonalt nivå.

Treningssal

Treningssal

Trening er viktig for å oppnå et godt og varig resultat etter muskel-og skjelettlidelser. Våre fysioterapeuter tilbyr individuell oppfølging og opptrening i gruppe. Vi benytter oss av basistreningsutstyr og slynger (RedCord og Junglesports). Vi har som mål at pasientene blir smertefrie og opplever et funksjonelt utbytte i trening. De oppmuntres til å trygt øke sitt aktivitetsnivå.

SET

 • Ortopedisk rehabilitering
 • Opptrening etter operasjoner

Treningsgrupper

 • Litt Sterkere
 • Rygg
 • Skulder
 • Yoga
 • Feldenkrais
 • Slyngetrening for Gravide
 • Artrosegruppe
 • Senior
 • Pre- og Postopertativ Rehabilitering

Vanlige spørsmål

Ja. Vi har samarbeidsavtaler med de aller fleste forsikringsselskaper. Vennligst ta kontakt for nærmere detaljer.

Ja. Vi har flere terapeuter som tar del i behandlernettverket til skadetelefonen. Pasientene dekker sine egenandeler selv, og får så dette refundert i etterkant.

Ja. Vi har lang erfaring både fra bredde- og toppidrett. Uansett bakgrunn er du svært velkommen til instruksjon og oppfølging i trening som tilpasses deg. Vi anbefaler å starte med en konsultasjon hos fysio for å komme riktig i gang. Gå til online booking.

Nei, du trenger ikke henvisning fra lege for å komme til fysioterapeut eller manuellterapeut. Manuellterapeut kan sykemelde, henvise deg videre til røntgen, MR, spesialist, på samme måte som legen gjør.

Ja. Du kan komme til en av våre terapeuter med refusjonsavtale. I perioder er pågangen dessverre så stor at vi ikke har kapasitet til alle, og man får da tilbud om å settes på venteliste. Les mer om refusjonsordning.

Vi har for tiden ingen ventetid hos våre private terapeuter. Gå til online booking.

Ja. Fysioterapeut Stein Ødegård undersøker og tilpasser såler etter behov. Sålene er dynamiske av merket Vasyli. Gå til online booking.

Ja. Vi tilbyr akutt-timer hos fysioterapeut, manuellterapeut og osteopat. Manuellterapeut kan dessuten sykemelde, henvise til spesialist, og eventuelt ytterligere undersøkelser som røntgen, MR og CT. Gå til online booking.

Ja. Vi kan tilby diagnostisk ultralyd av skulder med AC-ledd, albu, hånd, hofte, kne, ankel og fot.